Ja imam svoj sistem i sve radim sam. Ponekad sa prijateljem odem i proveravamo sa kronografom brzine i to je sve. Ne vidim razloga da to nekom drugom dajem kad mogu sam kako hocu i gdje ja hocu. I kad to neko drugi uradi opet moras sam vidjeti gdje , sta i kako. Lijeni obicno panice prije nego krene sezona lova. "Prirodne" greske u tehnici odrazavaju ove greske koje se mogu korigirati treningom i radom. Benchrest je totalno drugi fokus od lovnog gadjanja i pozicija. Sa bipodom pogadjanje je lakse nego iz ruke stojeci a drugi polozaji mogu donijeti vece greske ili odstupanja. Zato treba vjezbati. Sasvim je logicno da klececi/ lezeci polozaj nudi bolju kontrolu puske i pravca pa je pogodak sigurniji. Vec sam okacio pregled normalnih gresaka na temi lov na daljine pa koga zanima pogledajte i vidite razliku ljevaka i desnjaka. Nazalost to je na engleskom ali ja cu to prevesti cim ulovim priliku. Ako nema pristupacnih strelista onda je dobro prouciti putanju tvornicke municije koju kupujes i gadjati na 100 m ali znati na koju visinu iznad centre mete pogadjati da bi zrno udaralo u central mete na zeljenoj distanci. 200 m / nula bi bila standardna mjera za lov u RH a kalibar i tezina zrna ce odredititi koliko visoko pogadjati iznad centra mete na 100 m i koliki ce pad biti na 300 m. Kako su 3006, 7x57, 8x57, 9,3 x 62, 7x 64, 6,5 x 55 izgleda dosta popularni bilo bi dobro postaviti tablice sa popularnim tezinama zrna pa da svi mogu imati nekakav vodic jer ce biti varijacija uslijed mnogih faktora razlicitosti.