Malo smo off t. Ali cemo ovo prebacit u drugu temu.
Da nesto glupo kazem i da se opet ponovim. Necu pisati sistematski, nego sam malo da nabacam neke momente koji ja licno mislim su vazni. I na koje treba obratiti paznju.
Najbolji trening je onaj koji simulira lovne situacije. Razmisli malo o tome.
Znaci, kad je lovac u pokretu, kada su ruke i prsti hladni, kada si zadihan, kada je vidljivost ogranicena, kada si malo umoran, mokar ili zedan ili .............. Stavi ruksak na ledja potrci "malo" pa onda pocni pakovat seriju od 3 metaka u kasun od banana ili cipela negdje na 80-100 m. P zakoraci opet, promjeni polozaj tijela pa ova druga dva. Dodaj ovome malu dozu straha, kada si malo prepadnut i nemas kontrolu nad situacijom. Sta hocu da kazem?
Zanci, simulirati trening u sto blizim lovnim uvijetima. Probaj pucati skeet ili parkur sa ruksakom od 5-10 kg na ledjima, pa ces da vidis sta se desaje. Isto tako i na streljani sa karabinom. Iz raznih pozicija. Najmirniji strelac je onaj koji je sto blize zemlji. Znaci lezeci. Neko sjedi, neko kleci a neko legne. Ja klecim. ili odmah kleknem vecinom puta u lovnim situacijama. Ako mogu i ako mi teren to dopusti.
Svo treniranje je dobro i pozeljno i doprinosi boljem lovu. Ali ako nesto treniras sto iz pocetka radis krivo, sta onda treniras? Zato treba jedan instruktor koji te gleda sa strane, ili sa ledja i prati/observira i biljezi sta radis pogresno. Zapamtite da je mnogooo teze oducitit lose navike, nego nauciti nove ispravne!
Ja kada ne pogadjam ili sacmom ili karabinom, ili sam ne zadovoljan sa grupama itd. prestanem da treniram(pucam). Zasto? Pa zato sto radim nesto lose ili nisam mentalno u formi. Bacam samo ammo bez veze u ledinu
Ali, vazno je probati. Kako? Probaj stojeci malo brze repetirat i pucati pa ces se uvjeriti sta mozes a sta ne mozes
I sta bi trebao da treniras/poboljsas.
Inace, o ovoj temi se moze lijepo diskutvati i razmijenjivati misljenja i izkustva iz lova ili sa streljane.