Uzrok kod tolikog bacanja u stranu treba traziti u necem drugome a ne u gresci proizvodjaca jer se sve kontrolise i to temeljno. Pre odlaska u lov a i na streliste treba prekontrolisati svoje oruzje u prvom redu mehanicke nisane dali postolja imaju lufta isto tako i nosace optike kao i samu optiku kod okulara .A obavezno proveriti dali ima dovoljno slobodnog prostora izmedju cevi i kundaka [ ako rukom mozes pritiskom na cev da dotaknes kundak onda je slobodan prostor premali i treba ga prosiriti ] a ako je kundak drven i premazati impregnacionim sredstvom da ne upija vodu. Ja koristim kinesko ulje koje mazem u vise slojeva .Uticaj ima i vetar kao i greske kod drzanja i okodanja.a kod gadjanja optickim nisanom najcesca greska je zbog paralakse koja se javlja iz vise razloga medju kojima i zbog toga sto je optika lose montirana zato sto nam kundak ne odgovara [prekratak , predugacak, los oslonac obraza o isti itd]
Ja za svoj psp m76 koristim SB SBTGAME KING 14,26 grama i njime lovim svinje i zadovoljan sam .Tim metkom sa sijerinim zrnom sam odstrelio dosta veprova i to zimi sa slojem smrznutog blata na '' panciru '' pogodci su bili najdalji na 200 m i tada sam probio vepra od desne plecke spreda kroz pluca probio mu butnu kost leve noge i ostavio krvni trag na snegu. Nijedno zrno nisam nasao celo u njima osim dve kosuljice dok je olovo nastavilo dalje i izlazilo napolje.Najtezi vepar je imao 230 kg i odstrelio sam ga na 150 metara pogodkom u vratni deo kicme takodje je u pitanju bila prostrelna rana.