Moj prvi promašaj je bio u prvom lovu ,prije više od 20 godina,bio sam na čeki,nisam puno znao o lovu samo toliko da se popnem na neko stablo ,i čekam .
Tada se lovilo sa reflektorima na puškama sačmaricama,i to je bio legalan način lova prema tadašnjim propisima ,u puški dva PP takočer tada regularno ,odmah čak i prije sumraka dolazi guda sa 4-5 malih ,težine prepostavljam oko 15 kg,vidljivost dosta dobra nije još ni pao skroz mrak ,žuta trava ,oni tamni.
Jedan mali došao skroz blizu mene ,ni 10 metara,šinu na puški smo mazali kredom da je lakše nišanit, trebalo je samo poravnat i opalit ,ja neiskusna budala,palim reflektor iako sam mogao nanišanit bez ,kada sam ja upalio reflektor imao sam ga odmah na nišanu,brzo sam povukao obarač vjerovatno povlačeči pušku prema dolje a on je vidjevši svjetlo malo poskočio i to je za tu daljinu bio čisti promašaj.
Guda vjerovatno nije ocjenila odakle je došla opasnost pa se sakrila desetak metara iza moje čeke i počela dozivati mlade,mladi su se nakon pucnja razbježali na sve strane, na dozivanje krmače su počeli iz raznih pravaca trčati prema mojoj čeki ,iako sam imao i drugi metak i imao sam i drugu priliku nisam se usudio pucati jer sam promašio prvi metak a kako bi tek pogodio u trku.
Kada ih je sve skupila gustišom ih je izvela iz doline ,došao je stariji lovac koji je bio 200 metara dalje i rekao mi :Mali ,imaš volju ali neče biti ništa od tebe,to ni slijepac nebi promašio.
Loš početak,prvi lov ,pa odmah promašaj pa ovakav komentar starijeg lovca,katastrofa.
Na moju sreču taj lovac je te večer promašio u procjeni i više nego što sam ja promašio svinju.
Poslije me krenulo.....