Ja osobno se ne ljutim na "dobre čiste" promašaje ,ljutim se na slabe pogotke, naročito ako dotični ne želi ničiji savjet ,pucaju "devetacima" odnosno krupnom sačmom od 8,5 mm, iako je ona u Hrvatskoj zabranjena za lov divljih svinja ,dozvoljeno je pucati "kuglom" iz pušaka sa glatkim cijevima i karabinima.
Jedan dobar dio lovaca još uvjek koriste "devetak" a da nikada nisu probali na meti kao nose na 20 , 25,30 metara,neki pucaju svinju u trku u guzicu devetakom na daljinam od 40 metara,čude se da nisu pogodili ,kao puco je on i drugi put kada je bila i preko 50 metara daleko,moralo je zakačiti ,e to me ljuti.
Mnogo ljudi zna tako malo o svom oružju,daljinama do kojih je učinkovito pucati,meni se smiju kada ja uzmem karabin i idem ispucat 20 -tak metaka na strelište.
Opravdanje da je on jednom ubio divlju svinju devetakom na preko 40 metaka ,meni ne znači ništa ,to je čista sreča ,jedan od drvet balina,pogodio je u mozak.
Ja sam osobno jednom video vepra od 50 kg na daljini od 50 metara kojeg je jedan "lovac" odstrelio malokalibarskom puškom ,pogotkom u srce ,pa to ne znači da je malokalibarka pogodna za lov divljih svinja,več da dotični gospodin ili dobro cilja ili je imao sreče ,ništa više...