Kolega nije pogodak u glavu zagarantiran pad u vatri ako nisi sto posto uvjeren u svoje streljačke sposobnosti. Isto tako, taj školski pogodak iza plećke. Da se on digne visoko i plasira se u kičmu, a ne po sredini kako većina lovaca interpretira školski pogodak, pad u vatri je zagarantiran. Dakle, ako se plasira precizan pogodak u zonu gdje je pad u vatri zagarantiran, a to je mozak ili kralježnica, kalibar i zrno nemaju apsolutno nikakvog utjecaja na to. Naravno, pod tim se ne misli da ćete pucat sa .22 vepru od 200 kg u kralježnicu hehe.
UVIJEK JE NAJBITNIJI STRIJELAC, A NIKAD KALIBAR ILI ZRNO.
Evo, spremam se u komercijalni lov piršom, prvo kaj sam napravio u pripremi lova je da sam otišao na metu. Htio sam nositi .308 umjesto 8x68S. Opalio par Igmana, grupa je bila smiješna, nekih 9 cm khm khm. Nekome je to prihvatljivo jer školski pogodak prihvaća takvu grupu, ipak je ta zona na većini divljači veća od 10 cm. Ali, ja sam se smrzo kad sam to vidio. Pošto nemam vremena isprobati drugu municiju, a lovište u koje idem zahtijeva prije svega vrhunsku preciznost, jer ako nema pada u vatri, potraga za divljači je u tom lovištu jaaaako otežana zbog terena, uzimam 8x68S s kojim slažem grupu od 3 cm.