Meni su cijevi uvijek nauljene, prije lova provučem dvije krpe i temeljito osušim. Nikad nisam primjetio problem.
Jbg. kad koristim papovku i M48, za lov imam kvalitetno streljivo pa nema brige što se toga tiče. Jedino što mi vrag ne da mira pa uvijek imam u ruksaku kutiju-dvije fmj za napucavanje. Tu kompromisa nema, čim dođem doma odmah u garažu i dobro nauljim. Tko ne puca vojno streljivo nema baš razloga za brigu ako je cijev nova. Ona nagrižena iako nosi dobro, zna korodirati. Što je i logično jer je "načeta" , tj. oštećena .
Jbg.ovo je 22-250 mini mauzer,kažu obavezno čistiti poslije svakog pucanja isti dan,mislim da sam možda ja malo pretjerao s tim,a naravno da ima optiku,leupold vxll 6-18x40
Citat: grom - 20. 04. 2015. 13:50:15Meni su cijevi uvijek nauljene, prije lova provučem dvije krpe i temeljito osušim. Nikad nisam primjetio problem.Nauljene ih drzim samo kad znam da je dugo necu koristiti (par mjeseci).Ljudi moji radite nauku od ciscenja puske. Sva novija municija nije korozivna i ne smeta cijevi apsolutno nista. Komotno ih cistite jednom u mjesc dva,ako cesto pucate. Druga stvar je 7.62, 7.9, .223, .308 kad puknete 100kom. dnevno.
Pokusat čemo eliminirati jedno po jedno,javljat ću rezultate,a vi sl8bodno komentirajte i iznosite svoja iskustva pa ćemo vijerujem zajedno doći do riješenja
A šta ako loviš po vlažnojm vremenu. I u cjevi ima vlage, mora da zardža, pogotovo koja zastava.
Mene je vise mucilo ulazenje snijega i leda u bokericu,al to je za drugu temu.