Tako ti neće ni druga trajati, a ti samo vozi po asfaltu sa upaljenim prednjim pogonom.
Gledaj, Hilux ti ima part time 4x4 pogon - znači nema središnjeg diferencijala poput npr. Nive i Land rovera-znači kad upališ sva 4 snaga ti ide 50-50 na prednje i zadnje kotače uvijek, jer kao što sam rekao, nema srednjeg diferencijala nego kruta veza pomoću zupčanika ili lanca. I u tom slučaju prilikom vožnje na tvrdoj podlozi dolazi do ogromnih opterečenja u reduktoru zato jer prednji i zadnji kraj ne prelaze isti put, a diferencijala nema-to je pogotovo izraženo kod motanja. Uslijed tog opterećenja desi se to što se tebi desilo-zupčanici zaglave i ručkica se neda pomaknuti pa ond moraš izvoditi ovu igru napred-natrag i gurati ručicu dok ne otpusti. Na mekoj podlozi-travi,blatu,šoderu,snijegu kotači mogu proklizavati u zavoju pa ne dolazi do opterećenja i ručica će ti se lagano pomicati.
Kažeš da si primjetio kvar na drugom kilometru-znači išao si probati-vjeruj mi da je 2 kilometra po suhom sa upaljenim 4x4 više nego dovoljno da se napravi velika šteta i podrobi reduktor-pogotovo ako si parkirao ili slično.
To ti nije greška Hiluxa-nego vozača i isto bi ti se desilo sa bilo kojim autom sa takvom vrstom pogona.
Ako mi ne vjeruješ odi u drugi salon i probaj na asfaltu upaliti 4x4 i desit će se ista stvar.
Za ubacivanje i izbacivanje u redukciju(4lo) je potrebno stati.