Riječ je o defenderu od 1990-1995g. Zanima me jel to što piše istina i nije mi jasno ovo sa jeftinim održavanjem. Vaša iskustvač Skyangelč
ja ću ovaj tvoj tekst ispraviti, tko god da ga je pisao, smiješne su mi neke stvari u tome.
Linija je jednaka za sva godišta. Motori u tim godinama su ili benzinac 2.5 4 cilindra, ili 3.5 V8 ili dizelaši 2.5 sa 68 KS ili 2.5 tdi sa 109 Ks (KRIVO, 112 KS). Kvaliteta zavisi od toga tko ga je prije imao, vozio i kako održavao (ISTINA). Obično su ti auti jako ispačeni i prošli su sito i rešeto (NIJE PRAVILO). Uglavnom, generalno, dobri auti s lako dostupnim i jeftinim djelovima (POJMA NEMA O čEM PRIčA, DIJELOVI SU SKUPI KO SUHO ZLATO, BAREM U OVLAŠTENIM SERVISIMA, JEFTINI SU AK IH NARUčUJEŠ DIREKTNO PRIMJERICE IZ ENGLESKE), kvaliteta dobra (KVALITETA FENOMENALNA), ali ne kao npr. toyote ili nissani tih godišta pogotovo heavy duty verzije (POJMA NEMA O čEM PRIčA).Ali i puno jeftiniji djelovi nego za te japance (OPET POJMA NEMA). Loše točke: slabo grijanje (ZAGRIJE SE KROZ 5 MIN VOZAč I SUVOZAč DA IH OčI PEKU OD VRUčINE, JEDINO JE PROBLEM MALO ZAGRIJATI STRAŽNJA SJEDALA),prodor vode u kabinu kad je kiša (OBIčNO KAPA VODA AKO DUGO STOJI NA KIŠI NEPOMIčAN I TO NA SUVOZAčEVIM VRATIMA SKORO UVIJEK NO NIŠTA STRAŠNO, MENI NIMALO NE SMETA, U VOŽNJI NE KAPA), osjetljive poluosovine (NISAM PRIMIJETIO, NIJE TO LADA NIVA), kuplung cilindar traje jako malo (JA SAM SVOJ ZAMIJENIO NEDAVNO, BRIJEM DA NIKAD PRIJE TOGA NIJE MIJENJAN, A JA SAM MIJENJAO NA 155000 KM), curi uvijek ulje izmeču motora i mjenjača (NIJE ISTINA, čAK NI NE TROŠI PUNO ULJA KROZ VOŽNJU, SERVIS NA SVAKIH 10000, POTROŠI DO 2 DECI), uvjek mokro ispod mjenjača i reduktora (NISAM PRIMIJETIO), motori srednje trajni cca 250 000 km (POJMA NEMA O čEM PRIčA, TO SU PRVI TERENCI NAMIJENJENI VOŽNJI U TEŠKIM UVJETIMA, NEPODERIVE MAŠINE, NORMALNO AKO GA NE VOZI NOTORNI IDIOT), dok ta godišta gore navedeni japanci rade i do 500 000 km (LIK JE OčITO JAPAN FAN, INAčE POJMA NEMA). Generalno, to je dobar auto, koji ne gubi vrijednost i može se dobro prodati, a zaljubljenici u terence ga uvijek gledaju s zavišču prema vlasniku (S OVOM ZADNJOM REčENICOM PLJUJE PO SVEMU OVOME KAJ JE NAPISAO PRETHODNO, A TA REčENICA JE POTPUNO ISTINITA, CIJENU DRŽI, A SVAKO KO UGLEDA RECIMO MOG DEFIčA PREKRIVENOG BLATOM ZINE OD ZAVISTI I NEMRE VJEROVAT, SVI BI GA IMALI I VOZILI SE U NJEMU, čAK SE I PICE PO CESTI OKREčU ZA MNOM KAD ME VIDE U TOM BLATNJAVOM MONSTRUMU SA MOJIM SEXI ŠEŠIROM HAHAHAHAHA :D).
to je ukratko to... :D samo ako kupuješ, pazi kaj kupuješ, pregledaj mu ključne dijelove kaj bi mogli otič uslijed idiotične vožnje prijašnjeg vlasnika, obavezni pregldaj ležajeve u kotačima, zglobove i diferencijal da nema puno lufta (svaki stariji ima malo lufta, al na to se privikneš za par tjedana vožnje tak da poslije nema "udaranja" prilikom kretanja i prešaltavanja i dodavanja gasa. Moj troši 10,5 l što je za 95. godište i više nego solidno. Po autoputu ne idem preko 120 da ne bruji previše. Inače, moj je defič 110-ka, 2,5 TDI (onaj najbolji motor 300D, barem stručnjaci kažu da je ta verzija motora najbolja). ove novije linije recimo od 97-99 kad su počeli stavljat TD4 i TD5 su imale problema i nisu tak kvalitetno izvedene. Ja sa praktičnog stajališta velim, najbolje kupit 90-95 godište. e sad je to stvarno to, ne da mi se više hvaliti...