Autor Tema: Terenski auti  (Posjeta: 82465 vremena)

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
Odg: Terenski auti
« Odgovori #180 u: 17. 12. 2007. 15:58:52 »
Skay ti imas iskustva sa defenderom puno pa mi molim te reci kako se ponasa na cesti kad je sklisko ili leduč Je li ga tesko zadrzati na cesti i sl.

Offline Štef

• K 3000
  • *
« Odgovori #181 u: 17. 12. 2007. 16:06:47 »
 Sky, nisam ni mislio da pričaš napamet i nije mi bio cilj nikoga uvrijedit. Svaki terenac je bolji nego da kilometre gaziš pješice! Ali nemoj mješat terence i pick-upove, dva različita auta, svaki ima svoje prednosti i mane. Biti će uskoro prilike pa budeš probal kakvi su zajeb... tereni u Lici. ;D    
 I još jedna stvar, bez obzira što se nas dvoje osobno ne poznajemo molio bih te da me oslovljavaš sa "ti" kao i svaki drugi forumaš. Ja ću svakoga oslovljavati sa ti (osim ako on želi drugčije) ne zbog pomanjkanja kulture ili poštovanja, nego mislim da smo nas večina ovdje kolege lovci i imamo pravo se tako oslovljavati. d4  (nismo obični smrtnici :) )

Homo sum: humani nihil a me alineum puto

Offline skyangel

• K 1000
  • DEFENDER RULZ!
« Odgovori #182 u: 17. 12. 2007. 16:32:58 »
Štef (imenjak inače), nisi TI  :) mene uopče uvrijedio, dapače, dobro je čut svačije mišljenje, ja sam vidio puno terenaca u akciji jer moje je lovište kušnja za svakoga, a svi se žele okušati u blatu, moraju se imat čime hvaliti hehe. Netko je gore usporečivao Mitsubishija, Toyotu i Nissana sa defenderom, a pošto je po meni jedini Mitsubishijev terenac L serija koja je pick up (Pajero ovim novim modelima pada potpuno u zaborav), Toyota je pick up, Nissan terrano je najbliži terencu od tih luksuznijih auta, usporečujem ih sve zajedno iz prostog razloga štu su čipovi i svi imaju mogučnost sva 4 pogona i sporih brzina (barem večina koja je vrijedna spomena) i visoki su. I pick up je čip, nema razloga da ne mislimo drukčije, pa dugi su svi kolko i moj defender. Al defender je ipak prvi čip u povijesti koji je osvojio teren od pustinja do blata. Dovoljna mu je prednost pred svim ostalima (opet ne računam čipove sa šperama) njegova visina. Kad dodaš na to dobre ripnjače, imaš pravi stroj od kojeg svima sline cure.

Medo kaj se tiče tvojeg pitanja, skliski ASFALT po pitanju kiše nemaš beda, no ledeni asfalt je kooooooma, moraš prepolovit brzinu i vrlo pažljivo, jbg težak je i jako visok a to je odlična formula za gubitak nadzora po ledu na asfaltiranoj cesti u zavoju. Ja sam baš jučer kad smo išli kod nikole imao priliku to upoznati iz prve ruke kad sam se lagano dovezao sa 60 do zavoja na nizbrdici, pristao na kočnicu, on počeo kliziti, pustim kočnicu i motam al on ravno, nekak uspijem ublažit i ivzuč no nedovoljno da ne roknem odbojnik kojeg da nije bilo, odosmo mi u provaliju. Rezultat, štosdenfer povijan malo, puko šaraf na desnom braniku na čošku i sad malo zjapi van. Moram skidat branik sad i šarafe stavit nove i pritegnut nazad. Moglo je bit puno gore. No na greškama se uči, nazad smo se vozili nizbrdo po zavojima u drugoj u ler gasu...  ;D

u biti vidjet češ sliku kad medicus postavi u topicu gostovanje kod nikole...
« Zadnja izmjena: 17. 12. 2007. 16:35:47 od skyangel »

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
« Odgovori #183 u: 17. 12. 2007. 17:04:23 »
Hvala na prici jer iz prve ruke najbolje se uci. ;D
Kako to da si se zajurio malo na takvoj podlozi ili si bio umoran i sam za vrijeme voznje.
Nadam se da ces srediti to,a odbojnik ce cestari. ;D
Bitno je da je dobro proslo d4 lime ce uvijek biti.

Offline Štef

• K 3000
  • *
« Odgovori #184 u: 17. 12. 2007. 20:24:55 »
 Imenjače, (znam iz priča da jesmo) morat čemo se mi negdje nači pa ak niš drugo da neku rakijicu maznemo i malo prodiskutiramo temu. d4
Homo sum: humani nihil a me alineum puto

Offline Borat

• K 100
  • **
« Odgovori #185 u: 18. 12. 2007. 03:58:47 »
Što se tiče dijelova iz Paddock-a, pošto mi je to posao, malo sam razgledavao i mislim da ima dosta no name kineske robe, ako dio ima neko ime odmah uslika i kutiju s dijelom, ako ne goli dio, a i dosta tih brandova koje prodaje su dosta niska kvaliteta i na automehanici u Frankfurtu koji je naj veči sajam na svijetu auto opreme nečete ih vidjeti. Što se tiče širine ponude, usko je specijaliziran za tri vozila i čini se da ih vrhunski pokriva.

Neno ti si  pravu  da ima robe Made in China! To je danas cinjenica i svi trgovci zele zaradit, a mi kupci moramo sirit informacije o dobroj i losoj robi. Nisam ni imao namjeru reklamirat Paddocka u svezi opskrbljivaca dijelova za Land Rovere! Kod njega sam kupovao i to je to, a jos se nudi I ''Famous four'' i slicni. Vidio si i sam da imas opciju kupovine ''heavy duty spare parts'' i ja uvijek i kupujem ''pojacane'' dijelove.
Konkretno kod Defendera je dosta cesta pojava lom zgloba (CV joint) i kriza kardana (universal prop shaft joint). uzrok je upravo ugradnja ''losijih'' zglobova i problem podmazivanja. Kod CV jointa koji se podmazuje s uljem SAE 90 dodje do istjecanja ulja iz kucista, a kod kriza kardana problem nastaje kod neredovitog podmazivanja kriza s mazalicom!

Offline Borat

• K 100
  • **
« Odgovori #186 u: 18. 12. 2007. 04:14:10 »
Borat, kaj ne misliš da bi puno bolja investicija za te novce bila vitlo nego šperač Jer i šperom si možeš guzicu obrisat ak nasjedneš, puch je savršen dok ne nasjedne, kad nasjedne, dubi na trepavicama i plači... Al ne bi bilo loše imati ju čisto za show off za uspone pod 90, vožnju preko kanala okomito i slično hehe...
 Skyangel trebas oboje! Ja sam lovac a ne profi Off roader i zbog toga sam kupio rucno vitlo tkz.''TIRFOR" max vucne sile 26.5kN (ili 2700kg). Za istu cijenu sam mogao dobiti i profi elektricno vitlo, ali sto ako trebas izvlacit auto s zadnje strane a vitlo je naprijed ili akumulator se ispraznioččč S Tirforom auto mozes izvlacit iz bilo koje pozicije uz uvjet da imas neku cvrstu tocku u blizini (ovisno o duzini sajle koju imas a tu nema ogranicenja). Naravno moze se napravit i sidro koje zabijes u zemlju i onda ti ne treba drvo ni akumulator!
Ako imas i blokadu npr. zadnjeg dif. onda u slucaju kad si zapeo u blatu BEZ PROBLEMA se izvuces u rikverc!!! PROBANO! ne treba ti traktor!Naravno uz pretpostavku da imas ''mud terrain tires"

Offline Borat

• K 100
  • **
« Odgovori #187 u: 18. 12. 2007. 04:49:04 »
Ne pričam ja na pamet bez brige. Tamo gdje moj defič i lada niva sa traktorskim gumama idu, niti jedan mitsubishi (konkretno l200 i pajero), Toyota pick up 4x4, nissan terrano II kratki i dugi, Vitara nisu išli. Ti auti su svi testirani kod mene na terenu. Puha izostavljam uvijek jer ne spada u tu kategoriju terenaca obzirom da ima obje špere.
Defender, Mercedes G, Suzuki Samuraj, UAZ i neki Land Cruiseri  imaju krute osovine naprijed i nazad. To je fundamentalno za ozbiljnog terenca, dok ovi drugi naprijed imaju nezavisno vjesanje. Ukratko kruta osovina ja bolja za off road dok je nezavisno vjesanje bolje za cestu. Zbog toga je uglavnom i razlika u prohodnostiizmedju gore nabrojanih. Lada Niva isto ima nezavisno vjesanje a ipak je malo prohodnija od Vitare, L 200 i slicnih. Uglavnom zbog boljeg odnosa mase, snage, dimenzija i slicno.

Offline Expresica

• K 1000
« Odgovori #188 u: 19. 12. 2007. 22:42:50 »
Imao sam ovoga oko godinu dana,sranje za teren,morao sam ga se rijesiti na ovakav nacin.....najkorisnije...

Offline Expresica

• K 1000
« Odgovori #189 u: 19. 12. 2007. 22:54:09 »
Od tada vozim Ladu i nemam bas toliko problema sa njom kako vi pisete,mozda zato sto je pravljena za njemacko trzisteč! Za teren je ludilo a i za bubrege!

Offline YERRY

• K
  • *
« Odgovori #190 u: 05. 01. 2008. 22:24:09 »
Slazem se da je najbolje za vlasnike Land Rovera kupovat preko On Line prodavatelja. (npr PADDOCK je jedan koji tvrdi da isporucije robu u Hrvatsku)
Carina se ne bi trebala platit jer je roba iz EU!č Samo postarina i PDV, ako grijesim ispravite me. Uskoro cu i ja sastavit jednu probnu narudzbu za mog Defendera da vidim kako to ide. Po mom misljenju to bi trebalo biti isplativo jer su kod Autofitnessa i Karla dijelovi 3 puta skuplji nego kod tkz ''On Line'' prodavaca.

ja isto sada slažem neku probnu kupnju da vidim kak to šljaka. našao sam i paddocka al ja ću uzeti od www.lrparts.net prvo jer sam s njima stupio u kontakt preko e-maila pa će mi lik i poslati ponudu prije. uglavnom kaj se tiče poštarine, sve ovisi kaj kupuješ, tj. kolko je paket velik i težak al nije nekaj prestrašno. carina ako postoji ne može biti veča od 10 %. a kaj se tiče karla, nemam komentara uopče. jedan glupi ležaj koji kupiš za 20 kn kod njega košta 350. na kutiji piše made in uk. original LR part kao. a kad ga rastaviš nutra je ugravirano sitno made in japan. kao ja sam bedak pa ne znam kaj to piše lol. isto tak, prekidač za svjetla kod karla košta 600 kn, a kod ovih engleza 170 kn. i onda gledam, sve da je carina i poštarina i sve skupa duplo skuplje od početne cijene, opet si upola jeftiniji nego kod nas. tak da sve u svemu, brijem da nemamo kaj čekat neg naručit još danas! hehehe

p.s. što je narudžba veča, manja je poštarina...

Probaj ovu adresu http://www.rimmerbros.co.uk/

Offline Vanja

• K 500
  • Lovac se ne postaje, lovac se rađa...
« Odgovori #191 u: 14. 01. 2008. 16:27:02 »
Ja z30 mlad i nadobudan.
Ali više nema zime, stavio sam vitlo. :P

Offline skyangel

• K 1000
  • DEFENDER RULZ!
« Odgovori #192 u: 15. 01. 2008. 08:02:54 »
pa kak si ovo uspio izvestiččč pa ovo je autoput...  ;D

Offline Vanja

• K 500
  • Lovac se ne postaje, lovac se rađa...
« Odgovori #193 u: 15. 01. 2008. 09:30:17 »
 nocom
teren je bio ful mekan >:(

Offline Expresica

• K 1000
« Odgovori #194 u: 20. 01. 2008. 23:09:03 »
pa kak si ovo uspio izvestiččč pa ovo je autoput...  ;D
U pravu si,ovo je stvarno autoput,takvo sto ja prolazim sa ovim: 8)