Razgovaraju ciga i ciganka:
• Ajd' , prestani da pušiš, vidiš pošto su cigarete. Puši kurac kad več moraš...
• Kako da prestanem, 'bem ti mater cigansku, a gdje da načem 20 kurčeva na danč
Došla ciganka kod ginekologa i ovaj ustanovi da je trudna.
• Šta će biti djete, doktoreč
• Ne znam, moračeš iči na ultra-zvuk, pa čemo vidjeti da li je muško ili žensko.
• Ma ne pitam te to, nego 'oče li biti Srbin ili Hrvatč
• Pa šta ti je mužč
• Cigan, brate! Ali svaki dan mi govori: "Pun mi je kurac i Srba i Hrvata!".
Došla ciganka kod doktora na mrtvo prebijena, poplavila totalno. Pita je doktor:
• Crna ženo, ko ti to uradič
• Ciga mi to mori uradi.
• Gdje ti je cigač
• Eno ga vani.
• Zovi ga!
Ulazi ciganin i pita ga doktor:
• Crni cigo, šta uradi to ženi svojojč
• Ma pusti je, doktore, samo me tjera da radim ono..
• Pa šta ti fali to da radiš, to su tvoje bračne dužnosti, moraš..
• Ma znam ja to, doktore, ali ne mogu , jako je prljava i smrdljiva..
• Pa ništa, sljedeči put kad vidiš da se manda oko tebe, ti lijepo zamisli neku dobru ribu, pa kad ti se digne ti ga gurni i ne gledaj je.
• Dobro, doktore.
Dolazi sutra ciganka jos gore isprebijana i pita doktor cigu:
• Šta napravi to opet, nesretničeč
• Ma doktore, napravio sam kako ste mi vi rekli, ja zažmirio, zamislio jednu dobru ribu, digne se meni, gurnem ga ja, krenem da radim posao, otvorim oči, pogledam ciganku, kad, mamu joj jebem, i ona zažmirila.
Postavi kapetan vojnika cigu da radi u magacinu hrane, i kaže:
• Nemoj, cigo, da je nešto nestalo, nije ovo šala!
• Nema brineš, drug kapetan!
Posle tjedan dana inventar... Nedostaje vreča brašna.
• CIGOOO! Gde je vreča brašna, sunce li ti jebem, sad ću te strpati u zatvor!
• Joj, drug kapetan, pojeli miševi!
• A...hm, pa zašto ne rečeč Nego da zadužiš otrov, da se rješiš tih miševa... Ama nešto si mi sumnjiv!
• ću da trujem, drug kapetan, nema problema!
Posle tjedan dana inventar... Nedostaje vreča šečera.
• CIGOOOO! Fali vreča šečera, boga li ti ciganskog, kradeš robu, sad ću da zovem vojnu policiju, pa njima objašnjavaj!
• JOJ, drug kapetan, toliko miševi nisi u život video, ne mogu da stignem, sve su šečer pojeli...
• I baš jedna vreča šečerač
• Joj, drug kapetan, cjelu vreču su pojeli!
• Slušaj, dajem ti posljednju priliku, ali ako opet ti tvoji "miševi" pojedu nešto, nečeš sunca vidjeti kad te strpam u bajbok, jesi l' razumioč
• Razumem, drug kapetan!
Posle tjedan dana inventura... Nedostaje cjela kutija papra.
• CIGO, DOLAZI OVAMO! Kutija od pet kila papra, gde je, oca ti jebem, sad si gotov!
• JOJ, drug kapetan, šta se desilo, da ne vjeruješ! Idem ti ja tako po magacin, čistim staze, kad čujem iza nešto šmrca. Kad ja tamo, a ono miševi, PLAčU I JEDU PAPAR!
Šta pjeva ciganin kad završi osmi razredč
"Proče leto trideseto, godina mi žao nije".
Pita mali ciga tatu:
• Tato, tato, kako se oblaču gačeč
Ciga ga udari po glavi i kaže:
• Jesam ti sto puta rek'oč Napred žuto, nazad braon.
Došao ciga kod doktora i kaže:
• Doktore, imam neku sračku, pa samo serem i nikako da prestanem.
Kaže doktor Cigi:
• Cigo, ja ću ti prepisati ljekove, pa ti pij svaki dan i javi se na kontrolu za dva tjedna. Kad je ciga izašao iz ordinacije doktor ustanovi da mu je prepisao ljekove za živce ali ciga je več otišao. Dolazi Ciga za dva tjedna na kontrolu i čim je ušao u kancelariju, doktor poče da mu se izvinjava:
• Izvini, cigo, brate. Ja sam ti prepisao ljekove za živce a ne protiv sračkavice.
Na to će Ciga:
• Ma nema problema, gos'n doktor. Ja vidim, userem se do guše a ne nerviram se uopče.
Stoji kapetan ispred čete i priča vojnicima:
• Danas čemo učiti šta je to tup udarac. Tup udarac je kada je uzmem ovaj kamen i bacim ga gore i on kada padne čuče se tup. I to se zove tup udarac.
Svi čute, tek se javi ciga:
• A šta, drug kapetan, ako ja uzmem kamen i bacim ga a on padne u vodu i čuje se bučč
• Slušaj cigo, nemoj da mi mješaš rodove. U pješadiji je - tup, a buč ti je u mornarici!