evo jedan od mene. Ovo je u stvari bilo uistinu tojest dvije price koje cu ja u jednu staviti da nepisem dva puta i da se nesmijemo dva puta, ako bude smjesno
Naime, pravila se Džamija u jednom selu kod Bihaca.Bilo je to u proljece 2003 godine.Bile jake vrućine tada.Iskopali se temelji kad eto Hodže da vidi kako radovi napreduju.Zadovoljan Hodža seta po bausteli, kad ce jedan od radnika: Hodža, jeli grijeh da mi radnici na ovoj temperaturi popijemo koju pivu da se osvježimo?"
Hodža ce njemu: nije sinko samo vi koju popite, sve je to od boga i dok se zidovi ne podignu moze se i alkohol popiti dok se radi.
Proslo jedno vrijeme, podignuti zidovi i eto Hodže u obilazak. Sav happy Hodža trckara tamo vamo, kad ce opet jedan radnik njemu: Hodža smijemo li mi pivu popiti, vruće nam je? Kako nećete smijeti, sinko samo vi sebi otvorite koju.Nema to veze dok se ne pokrije Džamija mozete koju popiti.
Prosla jos koja hefta od tada, pokrivena Džamija, ubaceni prozori, ma sve bas kako treba. Kad eto Hodze da vidi kako idu zavrsni radovi.
Hodža sav zadovoljan radom, sve je onako kako treba, podno grijanje,bakarni olukovi itd..
Kad ce jedan od radnika, Hodža, sad kad je sve gotovo, mozemo li jednu popiti da nazdravimo za kraj? Kako necete moci djeco samo vi popite koju.Tako i bude. Zapricali se oni tako uz pivu, Hodža blagosiva svakoga od njih, kad ce jedan radnik njemu: de Hodža i ti jednu sa nama popij? Uh sinko pa ja nesmijem nedo bog, ma bezalkoholna je nebrini nista, veli ti njemu radnik. Hajde sinko ako je tako hocu jedno sa vama ali samo ako je bezalkoholna? Jeste kad ono bas bila Bavaria Alkoholfrei.
Potegnu Hodza dva tri puta i prazna flasa. pita ga radnik: i Hodza, kakva je piva? Hodza ce njemu: dobra, ista karlovacka