Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI

Fotoaparati i objektivi

<< < (3/17) > >>

lovacpd:

--- Citat: canis - 08. 03. 2009. 22:44:56 ---Hoćeš jeftin i dobar,pod mogućnost-garancija dvije godine. Sony je u svojoj klasi najjeftiniji po onome što nude canon,olympus,pentax,kodak,..sl. za iste mogućnosti. Koristi SD memory kartice koje su povoljnije od XD,CF,... . Ima 10x optički zoom i stabilizator. Slike odlične.
    SONY DSC-H10 8MP digitalni fotoaparat, crni
Gotovina/Kartice:     1.599,00
Ako ovo nije jeftino i dobro onda ti treba kodak dummi fotoaparat. Uslikaj,izvadi film i izradi.

--- Kraj citata ---

I jeftino i dobro...za nepovjerovati!
Imam ga, ima mogucnost dodavanja objektiva, cini mi se, sto mu povecava upotrebnu vrijednost
U svojoj klasi "poluprofesionalnih" aparata je best buy

A ovo sto napisa kmkole za uvecanja 100% je u pravu sve preko uvecanja 10X je mnogo tesko za "umiriti" sliku bez stativa

kmkole86:
hvala stef. inace ovo su goli aparati, za neko iole ozbiljnije i zahtevnije slikanje je potrebno imati poseban objektiv prilagodjen uslovima slikanja, koji cesto kosta pa bar pola vrednosti aparata pa na vise. letos mi cale dao svoj aparat, krenuo da slika prirodu u kraju gde sam bio na kampovanju pa on svratio usputno do mene. imao je sigmin objektiv ,neznam tacno koji model sigme, kada ga razvuces pa jedno 40etak cm, i naravno zumiras u tacku, uvecanje na pretek ali opet naravno sa stativom. ja se odusevio, opasan je osecaj.

Štef:
 Ja slikam sa  Olympusom 550, ima 18x optički zoom, dosta dodatnih opcija no kod slabije vidljivosti jako je teško napravit dobru fotografiju. Naravno sa tako jakim zoomom gotovo je nemoguće napravit sliku bez stativa ili naslona. Za toplijih dana kad sam na čeki nosim i stativ u rancu pa si malo olakšam snimanje.
 Još bih dodao da je mana na  njemu što nema opciju daljinskog okidanja što bi doprinjelo kvalitete slici.
 Postoji i konverter za njega koji još dodatno povećava zoom za 1,7x ili 1,8x (ne znam točno napamet) ali i to je stvar koja bi mogla naći primjenu tek kod jako osvijetljenog objekta ili sunčanog dana. Vjerujem da taj konverter ne bi našao primjenu u sumrak kad je u principu najjači dio dana za odslikat divljać. 

nazime:
I ja imam 550UZ kao i Štef ali znam samo zumirati i okinuti.
Bilo bi dobro otvoriti neku temu ili pisati na ovoj, tečaj uporabe fotića.
Pustite ono da se uzmu uputstva i čitaju, kaj to meni vrijedi kad 80% značenja onih pojmova ne kužim.

Zoran:

--- Citat: nazime - 09. 03. 2009. 16:01:42 ---I ja imam 550UZ kao i Štef ali znam samo zumirati i okinuti.
Bilo bi dobro otvoriti neku temu ili pisati na ovoj, tečaj uporabe fotića.
Pustite ono da se uzmu uputstva i čitaju, kaj to meni vrijedi kad 80% značenja onih pojmova ne kužim.

--- Kraj citata ---

kod tebe nije problem što ti nekužiš vec je problem što ne slikaš....  uf
a prvi problem je taj što zaboravis da si uopce ponio aparat!  uf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju