Lovna kinologija > Lovna kinologija

Izrada nastambe za psa

<< < (3/8) > >>

Gabro:
Ja im radim drvene kučice od građevinske debele daske 5 cm (puntižela) sa ravnim krovom tako da spavaju na kučici pa im ne treba daska na podu. Špina obvezno blizu boxa da se ne mora razvlačit... Otvor od kučice obavezno u kontra smjeru od dominantnih vjetrova (bura, jugo...), nekakva zavjetrina. E sad liti im treba osigurat hlad a u zimu, prolječe i jesen neka imaju sunca pa sad to nekako treba izvest.

grom:
Kod mene je beton 4x3 metra, pad zbog pranja i to je to. Nekoliko stupova u betonu i čelična pocinčana žica. Kad ugrije veći dio skroz prekrijem onom zelenom mrežom za hlad, skinem mrežu kad vidim da dama ganja sunce.

bagi:
A jel problem ako je pas na lancu? Recimo lanac nekih cca 5 metara, kućica u hladu na betoniranoj podlozi, ostalo zemlja? Pas u dvorištu tako da je vizualno u kontaktu sa vlasnikom i ukućanima, često i u fizičkom kontaktu (tu i tamo dođeš do njega pa ga malo počešljaš ...). Meni ovo zvuči bolje od nekog boksa od par kvadrata koji je negdje na vrtu sa betonskom podlogom ...

leon:
Kako to izgleda kad pada kiša, lanac i blato.

bagi:
Dobro. Dvorište nije zemlja nego navoz riječnog šljunka pa baš blata i nema. A ako i ima na mjestima u čemu je problem? Pa pričamo o lovačkim psima, zar ne? Pekinezera sigurno ne bih držao na lancu (ne bih uopće).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju