Autor Tema: > Lovacke price-istiniti dozivljaji <  (Posjeta: 81417 vremena)

Offline slavisha

• K
  • *
Odg: > Lovacke price-istiniti dozivljaji <
« Odgovori #105 u: 03. 04. 2015. 22:45:18 »
 bravooo 1liga ludiloo just

ostah bez riječi.. i pročitah post iznova.. treći put..

pretpostavka je majka zajeba

Offline Kohorta

• K 500
« Odgovori #106 u: 04. 04. 2015. 07:15:17 »
 bravooo  Majstore.
Mudar si samo onoliko koliko si svjestan svog neznanja

Offline moro

• K 1000
  • Bolje ružno pivat nego lipo plakat..
« Odgovori #107 u: 04. 04. 2015. 10:33:45 »
 bravooo Laufer d4  1liga zagi

Offline Zeiss

• K 1000
« Odgovori #108 u: 04. 04. 2015. 23:24:07 »
Fantastična priča  bravooo zagi

Offline Luka 94.

• K 100
  • **
« Odgovori #109 u: 08. 04. 2015. 00:10:18 »
Eh da su ovakve lektire u školi bile.. ;D
 ludiloo  bravooo

Offline ivod

• K 500
« Odgovori #110 u: 08. 04. 2015. 08:48:11 »
Jako lijepo, kolega Mladene, ni Turgenjev se ne bi posramio. Mene je priča vratila u djetinjstvo, u rane 70-te, kad sam se inficirao lovom. Tada su u Lovačkom vijesniku pisali Bogdan Stopar, Lazar Raić, pa Vlatko Šarić opisivao svoje predivne "Susrete s lisicama"... Kad smo već kod Vlatka Šarića, zna li itko jesu li te prekrasne pripovjetke ikad publicirane kao jedna cjelina ? Od mene veliki kompliment, kako za literarni stil, tako i za zavidnu razinu pismenosti, koja je u Hrvatskoj na jezivom nivou, pa i profesionalni lektori propuštaju gafove kao "jel" umjesto "jer", "ju" umjesto "je" i "sumlja" umjesto "sumnja"... uf

Offline zloocko

• K
  • *
« Odgovori #111 u: 08. 04. 2015. 13:40:27 »
Lijepa priča    z14

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #112 u: 08. 04. 2015. 22:54:10 »
Uvaženi kolega Laufer 223 !
 Sa malim zakašnjenjem dozvolite mi da Vam se zahvalim na ugodnim trenutcima  dok sam čitao Vaš zapis iz lova .
Podsjetili ste me na moje početke bavljenja lovstvom  i sve ono što sam kroz puno godina doživio sudjelujući  u lovnim aktivnostima  , a Bog mi nije dao znanja i mogućnosti da na takav način poput Vas prezentiram kolegama i ljudima koji vole takav način života, istinu i ljubav spram prirode !
Ne bih želio da krivo shvatite  , no Vaš prilog ovom Forumu je ne nešto što Vas i nas diže iznad običnog  i svakodnevnog.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline stipe_zg

• K 500
« Odgovori #113 u: 16. 03. 2026. 22:05:29 »
Mozda na pogresnom mestu postavljam pitanje i predlazem da ga moderatori prebace u neku drugu temu ako misle da ima prikladnija.
Naime nekoliko puta se na forumu spominjalo ime Marijan Kraljević Kinga, u nekoj prici nedavno sam isto slusao o njemu.
Znali neko malo vise o njemu da napise sto se tice lova, sta je i kako najvise volio da lovi sa čim gde je pretežno lovio?

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #114 u: 18. 03. 2026. 13:34:45 »
Dešavanja iz ove priče su iz prošlog veka. Tada su se neke stvari drugačije rešavale. Tako da ne zamerite.
Pokojni Zoran Perić i sin mu, kolege iz grupe, ostali su bez kera  pred sam lov. U petak pre lovne nedelje Zoki je doveo kući oštrodlakog Švabu. Bio je ponosan na sebe kakvog je oštrodlakog Švabu nabavio a imao je i sve papire. Sam pas je fine građe u tipu rase, uveden u lov, dobro kondicioniran, solidnog nosa, predano sluša komande. Sin, kad je video kera počeše se po glavi, pogleda oca u oči i opet zavrti glavom. Matori, ker je lep, ama mora da ima neku falinku, niko ne poklanja dobrog psa pred lov, reče ocu. Naravno Zoki po dobrom običaju otera sina u qrac krasni i psujući zbog baksuziranja ode svojim poslom. Elem, dođe i nedelja. Pršte fazani, Švaba radi, markira i donosi. Zoki prezadovoljan sve vreme drobi svima u grupi. Valjda ja znam , lovim tolike godine, vi se razumete u kerove, tek ste sline obrisali, e da sam takve kurotresine slušao, kad sam ja je*o i lovio vi ste jeli pačija gomna i mislili da su dudinje, vi ćete meni... ma drobi li drobi uz povremeno nakretanje ruske pljoske od 7 dl domaće mučenice. Pred sam kraj lova u livadi već umorni psi i grupa nogu pred nogu odaju.  Sumira se dan i glođe se ona Zokijeva pljoska ne bi li joj videli dno. E baš tad kao uboden usijanim žaračem u guzicu, Švaba uz urlik skače u vis i u sprintu od 200 metara pikira ovcu. Hvat za vrat dostojan vuka, jak ugriz i par snažnih cimanja i ovca ostaje da leži mrtva. Odmah posle toga kreće ka drugoj i načinje joj but! U tom trenutku oglašava se i Zokijeva Sulovka. 6ica iz punog čokа trenutno smiruje kera. Sve staje sem ovce koja otresa otvoreni but iz kog lipti krv. Iz avlije izlazi komšinica poznata kao najveći baksuz u selu, kune, psuje, je*e majku, skida sve svece i zvezde s neba. Onu udavljenu platio je duplo a onoj načetoj zalečio je ranu. Ker je zakopan, ovca odrana i tranžirana. Sutra za ručkom u kući  miriše ovčetina, Zoran seva očima, on i sin čutke jedu, nit ko govori nit ko rmori, ženskinje u drugoj sobi gledaju svoja posla i trude se da budu tihe. Kad je završio jelo Zoki ustaje i taman da krene kad mu sin uz kez od uveta do uveta u pola glasa izusti: Eh onakog kera si "eliminisao iz uzgoja" a vidi kakvu ovčetinu ti je na sto doneo!  Šta je drugo mogao nego da se i on nasmeje samom sebi i čitavoj fertutmi koja je bila. Dugo smo ga i mi drkali zbog toga dok neka druga događanja nisu postala zanimljivija. Neka ti je laka zemlja kolega, počivaj u miru. Ps. Kad je nešto u startu jeftino na kraju može da bude vrlo skupo!  d1
« Zadnja izmjena: 18. 03. 2026. 13:44:12 od Max011 »

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #115 u: 18. 03. 2026. 19:45:35 »
 z10
Gente Balcanico!

Offline stipe_zg

• K 500
« Odgovori #116 u: 19. 03. 2026. 07:06:15 »
Svka cast bravooo

Offline Acido

• K 100
  • **
  • živim da lovim
« Odgovori #117 u: 19. 03. 2026. 07:48:44 »
 hao hao hao zagi zagi
Svaki metak ima svoju metu...

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #118 u: Danas u 12:26:45 »
Svakojakih lovačkih priča ima. Neke su istinite a neke... ma prosudite sami!
Evo pre par dana sedosmo Max 011 i ja sa drugarima koji sa namerom tj poslom dodjoše u nas grad pa se podsetismo nekih lovačkih a i ribolovačkih prica.
Pošto nas drugar često ide u neke lovove a voli da proprati i neki eksluzivni trofejni lov drugara koji to mogu da plate, pa je pre 7-8 godina poveo duboko u Bosnu prijatelja gastabajtera u lov na medveda.
Kreće uvodna priča o pripremi, dočeku, pregledu slika sa hranilista, atmosfera se zagrejala i dodjosmo do pucnja sa 7x64 i pogotka ali avaj meda odlazi sa mesta u mrkli mrak i ostavlja krvni trag.
I onda donosi se odluka da se puste psi i da se medved odmah nadje i njih trojca krecu u potragu opremljeni termalima i na puskama i za osmatranje.
Psi arlaucu i oni se razdvajaju, drugar prolazi kroz kanal i puzeći uz škarpu izbija na malu cistinu od 30m i termalom uvidja medu koji krece ka njemu vidno skučene pokretljivosti.
On nisani i opaljuje metak ali loše i meda na njegov užas nastavlja ka njemu, on brzo repetira i uspeva da zaglavi metak.
Neočekivano iza njega izlazi šumar koji ceo šarzer prazni u medu i ovaj se sruči na 2 metra od njega.
Drugar akter ove drame guta knedle od samog secanja, a Maxu i ovom trećem se tresu ruke i graske znoja izbijaju na čelu.
E tu su mi se namestili i ja kazem ovom. Ma druže nije to bilo tako opasno kao sto se tebi činilo već ti si to zbog mraka imao percepciju da je to tako opasno.
Tu sva trojca skaču na mene. Šta lupas? Ti znaš sta je ranjeni medved? Da li si ti normalan?
Ja nastavljam. Ma daj bio si ti i u gorim situacijama ali nisi bio svestan opasnosti jer je bio dan.
Drugar ne veruje sta pričam i sad je već priča otisla dodjavola i izusti-Pa kad to?
Pa rekoh kad ti je pre 5-6 godina dosla švalerka na kuću pa pred decom, majkom, dedom i babom ubedjivala ti ženu da treba da se razvede od tebe jer te ona voli više !! 😎

Preuzeto sa portala SRBIJALOV autor Planinko 011

Ps. Neke lovačke priče imaju sretan kraj a neke ne!  z10

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #119 u: Danas u 12:55:28 »
 ludiloo
Vazno da je on prezivio sve situacije!
Gente Balcanico!