Svakojakih lovačkih priča ima. Neke su istinite a neke... ma prosudite sami!
Evo pre par dana sedosmo Max 011 i ja sa drugarima koji sa namerom tj poslom dodjoše u nas grad pa se podsetismo nekih lovačkih a i ribolovačkih prica.
Pošto nas drugar često ide u neke lovove a voli da proprati i neki eksluzivni trofejni lov drugara koji to mogu da plate, pa je pre 7-8 godina poveo duboko u Bosnu prijatelja gastabajtera u lov na medveda.
Kreće uvodna priča o pripremi, dočeku, pregledu slika sa hranilista, atmosfera se zagrejala i dodjosmo do pucnja sa 7x64 i pogotka ali avaj meda odlazi sa mesta u mrkli mrak i ostavlja krvni trag.
I onda donosi se odluka da se puste psi i da se medved odmah nadje i njih trojca krecu u potragu opremljeni termalima i na puskama i za osmatranje.
Psi arlaucu i oni se razdvajaju, drugar prolazi kroz kanal i puzeći uz škarpu izbija na malu cistinu od 30m i termalom uvidja medu koji krece ka njemu vidno skučene pokretljivosti.
On nisani i opaljuje metak ali loše i meda na njegov užas nastavlja ka njemu, on brzo repetira i uspeva da zaglavi metak.
Neočekivano iza njega izlazi šumar koji ceo šarzer prazni u medu i ovaj se sruči na 2 metra od njega.
Drugar akter ove drame guta knedle od samog secanja, a Maxu i ovom trećem se tresu ruke i graske znoja izbijaju na čelu.
E tu su mi se namestili i ja kazem ovom. Ma druže nije to bilo tako opasno kao sto se tebi činilo već ti si to zbog mraka imao percepciju da je to tako opasno.
Tu sva trojca skaču na mene. Šta lupas? Ti znaš sta je ranjeni medved? Da li si ti normalan?
Ja nastavljam. Ma daj bio si ti i u gorim situacijama ali nisi bio svestan opasnosti jer je bio dan.
Drugar ne veruje sta pričam i sad je već priča otisla dodjavola i izusti-Pa kad to?
Pa rekoh kad ti je pre 5-6 godina dosla švalerka na kuću pa pred decom, majkom, dedom i babom ubedjivala ti ženu da treba da se razvede od tebe jer te ona voli više !! 😎
Preuzeto sa portala SRBIJALOV autor Planinko 011
Ps. Neke lovačke priče imaju sretan kraj a neke ne!