Karabat, ja nisam rekao da nemam vremena za pse, do nedavno sam imao psa ( kokeršpanijel), ali ne za lov. Obožavam ih, ali ne u lovu.
A što se čeke tiče...noći i noći sam presjedio a da od DS ni ''d''. I uvijek guštao. Usput, karabin je u pitanju, dakle, jedan metak ( rijetko šansa i potreba za drugi, usput...još malo ''prašine''...ne volim ni sačmarice ). Dakle, meni DS može i ne mora doć, a događalo se da dođe, i ode jer nisam htio pucat.
Što se pasa tiče, sigurno je jedno: ono što Ti sigurno nećeš vidit ni osjetit, pas će pronać i istjerat. Tebi pred pušku ( sačmarica ), napunjenu s ''šakom'' balina ( olova ) od kojeg će bar jedna-dvi kugle pogodit. Većinom ranit, ako nisi posuo baš sve po ''meti''. Ali imaš psa, pa će on dovršit ''posao''. Dakle, noćna optika je, po meni ''mila majka'' u odnosu na psa, bar što se lova tiče. Ona nije ništa drugo nego dobar ciljnik koji pomaže da bolje vidiš u što pucaš ( priče u stilu: '' pucao sam ga na 100 m, u 23,00, po mjesečini, meni ne ''drže vodu''. Kako je znao da je baš ''on'', a ne ''ona''? ).
A od te ''muzke'' goniča, meni je ipak draža tišina čeke. Ponavljam, sekondo gušti.
Usput, hvala Ti na pozivu, ali znam ja o čemu pričaš, i kako izgleda lov s psima ( nisam ''od jučer'' ). I drago mi je radi Tvojih dlaka, ima ih puno kojima se nema što dignut
, čak im ni psi ne pomažu...