Naravno- sigurno bi bila korisnija reintrodukcija jelena običnog na prostore u kojima su istreblijeni tijekom rata, a takovih prostora je nemali broj

, izgradnja jelenskih gatera itd. Dodatni problem je u tome što je jelena znatno lakše vidjeti, odstrijeliti i iskrivoloviti nego risa koji je kao što je medo lijepo rekao tiha i povučena životinja i sam način života mu pruža veliku zaštitu.
Što je sa društvima koja nisu obuhvačena u projekt dinaris, a znaju da imaju risa u lovištu- što njima projekt dinaris pruža osim dodatne papirologije i zajebancije-tako je vjerojatno i sa društvima obuhvačenima u projekt. Telemetrija i pračenje-OK,

to može pomoči populaciji

, ako je genetika risova toliko sj....a koliko se navodi? Pomoči može jedino uvođenje novih jedinki sa drugačijim genetskim materijalom- to vidim nije obuhvačeno projektom dinaris

Za to će se najvjerojatnije raditi drugi miljunski projekt i još mnoga gospoda pmf-ovci će doktorirati. A stvar je vrlo jednostavna-kupi risove i pusti ako su stvarno tako ugroženi.
Što je sa vukom kojeg definitivno ima dosta i pravi velike štete stočarima- srećom nije lovna divljač(osim onih par grla) jer bi društva i lovozakupnici koji su dovoljno opterečeni štetama još i to morali plačati, baš bi me zanimao podatak o broju prijavljenih šteta i područjima

.
Što je sa kormoranima koji su jadni isto zaštičeni, a broj im se strahovito povečao i rade miljonske štete državi

.
Što je sa medvjedom za kojeg su odstrelne kvote smješno male i ne odgovaraju stanju na terenu

Što je na koncu sa dobrim starim svinjama kojih definitivno ne fali, a ima dosta društava kojima uopće nisu u LGO-u

, a usjevi uništeni,pašnjaci prerovani, što je sa križanim svinjama koje su objektivno ogroman problem?
Nije da sam protiv risa,naprotiv ali u hrvatskom lovstvu stvarno ima prečih stvari za uložiti novce nego u telemetrijsko pračenje postojeće populacije risa.