Moram jos jedan post jer samo ovaj greskom poslao pre zvrsetka...
Imam naravno i razumevanje za lovce koji lov smatraju i tretiraju kao vrstu sporta. U stvari, kako ja to vidim za njih je to rekreacija, prilika za fizicku aktivnost, boravak u prirodi, socijalizovanje.
Moje shvatanje je drugaciji i razlozi zbog kojih odlazim u lov su sasvim drugaciji od razloga koji me odvode na partiju basketa ili na bazen.
Za razlog mora postojati motiv inace je razlog besmislen, zar ne. Jednom me jedan lik na forumu upitao zasto se ne smejem na fotografijama. Postoje dva razloga, prvi jer ne vidim nista smesno u usmrcivanju zivotinje, drugi jer imam lose zube (na kojima radim)
Dakle, od 4 sata u jutro sam u dobroj meri svestan da cu tog dana uzeti najmanje jedan zivot. Dajem si to za pravo isto kao sto si za pravo dajem i nacin na koji cu to da uradim.
Ovo je trebao biti uvod..lose zvuci..
u raspletu sam hteo da povucem paralelu izmedju lova i nogometa.
ja bih mom imenjaku zabranio da napada sa levog krila, onom Zeljku da izvodi sa centra i jos nekima nesta samo zato sto ja pojma nemam o tome i sto me nervira i da gledam kako to dobro rade.
Znam ja da su oni proveli sate i sate na kisi i suncu uvezbavajuci te njihove finte, dotjeravali ih do savrsenstva da bi uzivali u svojoj vestini...ja nisam pa mi je krivo kada me driblaju.
u zapletu bi se trebalo vise osvrnuti na sam lov
ako uvazeni sagovornik kaze da je po danu nemoguce videti divljac moja prva reakcija je misao da on lovi krtice.
Ako drugi sagovornik kaze da nije siguran u pogodak na udaljenosti od 150 m a jeste 100% u pogodak na 100m meni ne preostaje nista nego da iskazem divljenje takvoj vestini i samopouzdanju.Razlog je to sto ja nikada nisam 100% siguran.
Medjutim, sa dovoljnom dozom sigurnosti pucam na lisicu na 300m...i na lopatara.
Retko promasujem jos redje ranjavam...samo jednog lopatara sam izgubio, bio je pogodjen sa stotinjak metara i nikada ga nisam nasao.
u zakljucku..(post mi je malo jaci ali nema veze)
Citirani gospodin Poznanovic ima isti stav i pogled o lovu na velikim udaljenostima kakav bi imao Mao Ce Tung o uticaju Sex Pistolsa na mentalni sklop Manchesterskog pubertetlije pocetkom osamdesetih