Jučer kuhao lovački gulaš za nekih 300 ljudi. Župnik je imao mladomisnika u crkvi, pa je zamolio lovce da mu pripreme dobar lovački gulaš. Naravno da smo se s radošću odazvali. Skuhao cca 160 - 170 l, a planulo mi je kada sam počeo dijeliti u 10 minuta sve. Od mesa je unutra bio divlja svinja, srnetina i jelen lopatar. Domaća ljuta i slatka Baranjska paprika, bez koje ne bi bilo ništa, i korjenasto povrće. Prošle godine sam od kolege kupio 50 kg gljiva crnih truba, osušio sam ih i samljeo u prah, pa sada imam kada kuham paprikaš ili gulaš. Stavim žlicu, dvije unutra, i odmah se cijelim kotlom proširi božanski miris gljiva, a nema ih na vidiku za one koji iste ne vole. Ljudi mi dolazili stalno po repete, grabio sam kao lud da napunimo jušnike, a ovi samo dolaze sa strane kao mravi. Jučer sam zauzvrat kod nebeskog gazde dobio malo kredita jer nas je mladomisnik blagoslovio za to što smo pomagali, pa sa nadam da će mi jednoga dana kada odem gore uzeti to u obzir i biti malo blaži prema meni.