Kolega, jednom san prilikom bija u lovu, zimski lov, stand i ceka, a mene dopalo dovesti moje pse i susjedove kao gosta i ici u pogon! Sve je bilo ekstra od samog pocetka pa do kraja. Bija san sritan sto san isa u pogon jer inace u pogon idu samo domicilni clanovi! Na pedesetak metara izidje krdo i ja poluautomatom( browning bar) sa tockom opalim pet metaka i odstrelim tri praseta....Srici nije bilo kraja! Da prica bude zanimljivija, covik koji je isa uz mene i vodija me kroz sumu(jer ne poznam teren), nosija je prepravljen zastavin vojni karabin u kalibru 8x57 bez optike....Pred sam kraj lova na dobrih 200 metara(ako ne i vise) ugledali smo drugo krdo(malo veca prasad) i sto se tice sigurnosnih uvjeta bilo je idealno za pucati! Golim okom to nije bas bilo cisto i on kaze meni ajde ti, imas sirokokutnu optiku, a ja mu kazem da se ne usudim, da nemam prakse(bili su to moji pocetci)! Bija san i vise nego iskren, ovo mi je bija najveci odstrel u jednom danu i jednostavno nisan se ni snasa dignit pusku, kad on digne svoju i tras. Prase je palo ko pokoseno! Mislija san da je to srica ali mi je covik koji me je doveja u lov reka da ovaj sa mehanikom tako puca cesto.... Nakon par miseci pucali smo zajno na streljani u mojoj udruzi(on je tada bija moj gost) i iz svoje prepravljene tandjare bija je bolji nego neki sa optikom. Iako i sam zelim kupiti pravu stvar, i iako znam da novac nekad znaci i kvalitetu(ne uvik), a isto tako ne zelim brend i ime kao statusnu moc, zelim naglasiti kako je strelac bitniji od pola opreme! Je, neke stvari su stvarno kvalitetne, ali mislim da je za prosjecnog lovca optika do tisucu eura i vise nego dovoljna, iako na svom oruzju imam i skupljih, a i jeftinijih komponenti! Nadan se da ste me razumili!