Autor Tema: Grupa pogodaka bez naslona  (Posjeta: 39399 vremena)

Offline Tyger

• K 1000
Odg: Grupa pogodaka bez naslona
« Odgovori #75 u: 05. 04. 2009. 12:18:38 »
Zagorje moje nigdar nebi menjal. Ti bregi su meni sveti, i nisci ih nemre zeti.

Offline grom

• K 3000
  • *
« Odgovori #76 u: 05. 04. 2009. 13:59:19 »
Zahvaljujem!! d7

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #77 u: 05. 04. 2009. 15:23:18 »
Oprosti ja gledao neki film pa nisma pratio Forum. Vidim kolega ti je vec pomogao i poslao. Ima na Forumu jedno mjesto Mete pa pogledaj tamo ima raznih. ja imam svoju kolekciju koju stampam i koristim kad treba. Ako zelis polascu ti ih. PUcam i vjezbam nekad lose nekad bolje nekad sam sretan. Koncentracija i vjezba. Jucer sam bio ispalio oko 80 kom i kuci. Vidi koga sam jucer vidio na strelistu i zamolio da ih uslikam. Tip doveo familiju na streliste da gadjaju 22!
Treba poceti mlad!

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #78 u: 05. 04. 2009. 15:32:26 »
Evo par slika sa strelista pa idem spavati. Kod mene nedjelja zavrsila a treba raditi ujutro.
Lijep dan svima i dobra kob onima koji love!

Offline dalm

• K 500
« Odgovori #79 u: 05. 04. 2009. 20:39:27 »
Gorane, nisam vidio s čim si radio ovu grupu, ali očito je neko jači kalibar, većina pogodaka je desno-gore, očito trzne jako i baci te natrag, a cijev u zrak  ;) Šalim se, naravno..
I ne stavljaj više slike oružja na forum, srce će mi presvisnut od muke... ;)
Kupujem dionice. Da bih nekažnjeno mogao valjat gluposti.

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #80 u: 06. 04. 2009. 02:19:50 »
Prijatelju mete su pogodjene sa standardnim i meni dragim Sako Finlight u  3006. To je cime je gadjano zbog vjezbe za lov. Ostalo je samo malo uzitka i da se cijevi procackaju. Ovo nase streliste je jako sareno i meni drago: tu svasta mozes vidjeti. Mogu ti samo reci da ima jako dobrih strelaca i odlicnih pusaka pa i meni srce udara ali ne moze se na sve stici i bas sve imati. Moras polako skupljati ono sto ti pase. Studiram ove moje grupe i stojece i sjedece i imas pravo nekakav patern se formira koji treba analizirati i znati. Cesto mi se desava da prva 3 metka udare gdje hocu a 4 i 5 odlete blizu ali nekontrolirano i pokvare mi grupu. zato uglavnom pucam 3 komada a i da se civjev ohladi. Magwin mi je dao dobru ideju za vjezbu koju odavno nisam radio. Ja zaboravio posusiti pusku prije pucanja i kad sam opalio prvi metak malo ulja iz zatvraraca mi odleti u oko i zamagli pogled. Poslije sam dugo morao ispirati oko zbog toga. Jednostavno sam zaboravio posusiti pusku i cijev prije pucanja. Glupan!
Curice moras voditi u setnju poveremeno da ne polude od dosade kod kuce. Dosta momaka izislo sa novim Tikka tactical u 300WM i vjezbaju li vjezbaju. Puska je jeftinija u odnosu na neke druge pa je dosta popularna a i precizna je i kvalitetna. Samo treba dobro stegnuti zastitinik usta cijevi jer ako je pomaknut siri grupe. Harris bipodi se prodaju ko ludi zadnjih nekoliko godina svak ima po nekoliko komada cini mi se. Imate i vi tamo lijepih komada i Blasera i Sauera  i svasta drugo lijepo ne mislim da vam ista fali. Toliko lijepih i kvalitetnih evropskih pusaka na izboru.

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #81 u: 06. 04. 2009. 04:06:08 »
Evo jedne mete koja ti se mozda svidi!

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #82 u: 06. 04. 2009. 09:18:01 »
Dalm! Hvala na nesto si me podsjetio svojim komentarom pa evo postavljam mali vodic za greske kod pucanja za lijevoruke i desnjake. Nazalost na engleskom ali ako je potreban prevod tu sam.

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #83 u: 06. 04. 2009. 09:18:48 »
Evo jedne mete koja ti se mozda svidi!
Meni najdraža i za vježbu i upucavanje.. kvadrat je 2,5 cmx2,5 cm čini mi se

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #84 u: 06. 04. 2009. 09:19:27 »
I evo je za desnjake! Pogledajte i vidite da li ima smisla ili ne!

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #85 u: 06. 04. 2009. 09:22:33 »
Nikola i meni je draga zato nisam mogao odoliti da je ne postavim. Evo jos jedne koja je inace pistoljska, stampa A4 format a ima odlican kontrast i radi za malokalibarke i za vece kalibre. meni se jako svidja i koristim je ponekad.

Offline MladenP

• K 100
  • **
« Odgovori #86 u: 06. 04. 2009. 13:14:21 »
Ova meta je moj design za A4 format papira. Razmak linija je 1". Najbolje je postaviti na udaljenost od 100 yd (91 met) za one  koji koriste optičke nišane sa 1/4" pomakom po svakom kliku. Meni se sviđa jer glavne (okomita i vodoravna) linije su bolje izražene i pomažu mi da preciznije postavim konačnicu. Takoder preporučujem da se meta postavi tako da vodoravna linija stvarno  leži vodoravno (ili okomita stoji stvarno okomito) jer to može biti vrlo važno kod upucavanja puške. Nije rijetko da, u slučaji kad okomita linija konačnice ne prolazi kroz sredinu puške, ako je puška upucana na na pr. 100met nosi lijevo ili desno na 200 met. Potom, ako se podesi precizno na 200 met nosi lijevo ili desno na 100 met. Ako nekoga interesira kako se to popravlja mogu staviti na forum članak o tome (nažalost članak je na engleskom, ali vjerujem da ima dosta članova foruma kojima to neće biti nepromostivi problem).
Mladen
Samo precizna puška je lijepa puška, ostale su samo lijepi zidni ukrasi.

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #87 u: 06. 04. 2009. 13:46:04 »
Mladene stavi mnogi citaju a ako je potrebno prevescemo jer ovo je vazno i pomaze ljudima da upucaju puske kako treba. Meta ti je odlicna i ima smisla ako neko zeli raditi po tome onda je stvarno lako.

Offline dalm

• K 500
« Odgovori #88 u: 06. 04. 2009. 22:28:01 »
Benti i moj engleski >:( Dajte malo članaka na francuskom...ili prevodite, bar najvažnije, ako ne tražim previše..? Jako korisne stvari, Gorane, prevedi bar ovo za dešnjake i ljevake...Stvarno je nauka u pitanju...
Kupujem dionice. Da bih nekažnjeno mogao valjat gluposti.

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #89 u: 07. 04. 2009. 00:23:26 »
OK Napravicu cim prije!