Pozdrav Kolege Ne pišem baš često ali... Danas mi je palo na pamet postavit pitanje. Naime Kuhao sam vepra za ručak. neka klasika: Marinada-->prženje da dobije koricu--->keramička tepsija + pečenje sat ipo---> pasiranje povrće i pravljenje toća i preljevanje mesa izrezanog. Ukućani su bili oduševljeni a meni je to bilo prvo kuhanje vepra. Ali to nije poanta ovog posta. Nego ovo : Kuham ja tako danas i stavljam začine: lovor, papar, sol, češnjak i tako to i padne mi na pamet najveća prevara hrvatske prehrambene industrija ikada - VEGETA- Kako vi kad kuhate jel koristite spomenuti začin ili ga zaoobilazite u širokom luku i okuse postižete prirodnim začinima i vinom ?
Citat: Orion218 - 26. 05. 2016. 21:40:44Pozdrav Kolege Ne pišem baš često ali... Danas mi je palo na pamet postavit pitanje. Naime Kuhao sam vepra za ručak. neka klasika: Marinada-->prženje da dobije koricu--->keramička tepsija + pečenje sat ipo---> pasiranje povrće i pravljenje toća i preljevanje mesa izrezanog. Ukućani su bili oduševljeni a meni je to bilo prvo kuhanje vepra. Ali to nije poanta ovog posta. Nego ovo : Kuham ja tako danas i stavljam začine: lovor, papar, sol, češnjak i tako to i padne mi na pamet najveća prevara hrvatske prehrambene industrija ikada - VEGETA- Kako vi kad kuhate jel koristite spomenuti začin ili ga zaoobilazite u širokom luku i okuse postižete prirodnim začinima i vinom ?Mozda sam ja malo pristran u ovom odgovoru ali kolega,da pored mesa starog 5 i vise godina na policama hrvatskih ducana,kobasica rađenih pitajboga od cega,mlijeka u kojem nema ni M,voća spricanog i navostenog da se sjaji ko pesja kesa...i da ne nabrajam dalje....ti bas VEGETU nazoves NAJVECOM prevarom hrvatske prehrambene industrije????
Ja i moj kum imamo dvije odvojene i jednu zajednicku ulogu ;-prvo ja ulovim prikladnog pajceka (nemam foto na zalost)-onda on meso stavi pod zar-ja slozim malo salate-i onda zajednicki uloga da sve pojedemo