Ne znam kako da nazovem ovo: najpromašaj ili najsromašaj ili najnesrečomašaj
Eto sam se vratio iz lova iz Šumarije. Lovište u nizini predjeli odlični, svinja ko šodera. Prvi pogon jedno 10 komada. Ja imao jednu polupriliku od mene lijevo na jedno 70-metara alki nisam pucao jer me iznervirao jedan nervozni lovac koji nije htio biti miran na štandu nego je štao u krug. Da ne duljim krečemo mi u drugi pogon, ja rasporečen na flanku skoro do kraja s desne strane pogona. Ostalo nas dvojica na kraju i doče red na mene kaže vodič tu stani odatle ide štand i ostale upute. Ja stanem iza drveta napunim švabu i pogledam ispred mene na jedno 40 metara u šikari ide polako jedno veliko svinjče. Izače ono u čistu šumu i stoji ja gledam vepar veprina. Vodič otišao 5 metara od mene, ja ga zovnem i velim eno vepra jel da djelujem. Kaže on: niej dozvoljeno nije dan znak za početak lova. Ja si mislim jel da pukem ko ga jebe pa nek me isteraju, mislim ovo mislim ono. Ma neču uvijek sam bio legalista i poštivao zakone neču da mi neko prigovara. Dignem optiku gledam ga upjenio od parenja, kljove vire bar 10 cm van. Na 40 koraka mogao bi se kamenom baciti. Ode on polako lijevo od mene korakom malo krene malo stane a ja ga samo tužno pratim kroz čistu visoku šumu. Jebote nikad takve prilike, jebote .... Vidi ga i vodič i počne galamiti da ga vrati u hajku ali on samo elegantno otrči lagano naprijed preskoči prosjeku i ode lijevo a ne desno gdje je trebao. I označi se glas lovačkog roga za početak lova ... Vrtim film danas več 100 puta i ne mogu doči sebi, kad će opet doči takva prilika ...